alarm-buitenBeveilig uw huis met een alarminstallatie!

Veel te vaak denk je dat het met jou niet zal gebeuren, maar dat dachten de mensen die wel slachtoffer van een inbraak waren ook. Meer en meer hoor je in het nieuws over auto’s die uit garages worden gestolen. De dieven komen tot in de slaapkamer op zoek naar juwelen en andere kostbaarheden. Ze houden geen rekening met de traumatische ervaring die de bewoner vaak heeft na een inbraak. Niet alleen is er de ellende van de gestolen materiële dingen, maar de psychologische schade is ook niet te onderschatten.

Wacht niet tot het te laat is om je huis te beveiligen!

Je kan een beroep doen op gespecialiseerde firma’s die naar je huis komen kijken en samen met jou de zwakke plekken in en rond je huis bepalen. Zij bieden ook alarmsystemen aan die vaak nogal duur uitvallen en je huis wat over gaan beschermen. Veel online webwinkels hebben een ruim assortiment van – meestal draadloze – alarmsystemen. Je hoeft geen vakman te zijn om met de bijgeleverde handleiding het alarmsysteem in je woning te installeren. Wacht niet tot het te laat is en maak vandaag nog een lijstje met zaken die belangrijk zijn vooraleer je het online alarmsysteem aankoopt :

  • hoeveel in- en uitgangen wil je beveiligen
  • hoeveel kamers telt je woning of wil je voorzien van een bewegingsmelder
  • over hoeveel reikwijdte moeten de sensors beschikken
  • hoe afgelegen is je woning of hoe luid moet je alarmsysteem te horen zijn
  • welke plaats in je huis is geschikt voor het ophangen van het bedieningspaneel

Wanneer je deze zaken allemaal hebt bepaald, kan je op zoek gaan naar het meest geschikte alarmsysteem dat er online aangeboden wordt. Je vertrekt van een basispakket en kijkt welke uitbreidingsmogelijkheden er zijn.

Een draadloos alarm of een alarmsysteem met kabels?

De meeste alarmsystemen die aangeboden worden op het internet zullen in de eerste plaats draadloos zijn. Deze winnen aan populariteit omdat de installatie veel eenvoudiger is dan de bekabelde alarmsysteem. Tegenwoordig heeft men zoveel mogelijk draadloze toestellen in huis die men bovendien vanop een afstand kan bedienen en met een alarmsysteem is dit net hetzelfde. De batterij van een draadloos alarmsysteem gaat ook wat langer mee en het oogt wat discreter dan een alarmsysteem met kabels. Wees de dieven te snel af en geef potentiële inbrekers geen kans!