Honeywell_home_alarm“Draadloze alarmsystemen garanderen je veiligheid in huis en op kantoor”
Elke dag lees je over inbraken in eigen land. Helaas zijn nog teveel mensen slachtoffer van ongewenst bezoek. Niet alleen moet je omgaan met het materiĆ«le verlies, nog veel erger zijn de psychologische gevolgen na zo’n traumatische ervaring. Je hoeft daarom niet oog in oog gestaan te hebben met de inbreker, het zal nog een tijdje duren vooraleer je opnieuw zal kunnen genieten van een zorgeloze nachtrust. Het is ook jammer dat veel mensen pas na een inbraak beslissen om te investeren in een alarmsysteem.

Beter voorkomen dan genezen

Met een ingebouwd alarmsysteem schrik je personen met mogelijk slechte bedoelingen af om je huis of kantoor te betreden. Veel te vaak gebeurt het dat mensen pas na een ongewenst bezoek een alarmsysteem laten installeren. Daarmee zal je inderdaad je huis of kantoor beveiligen, maar loop je het risico dat je je angst laat beslissen en een veel te duur of ingewikkeld systeem aanschaft. Je gaat beter meteen aan de slag om enkele firma’s te contacteren en een gepaste offerte te laten opmaken.

Kies voor het gemak van een draadloos alarmsysteem

Een groot voordeel van een draadloos alarmsysteem is natuurlijk dat men bij de installatie niet moet beginnen kappen in je muren of de draden op de muur hoeft te plaatsen. Niet alleen is dit de meest economische keuze, want de batterij van de centrale verbruikt veel minder energie dan zijn bekabelde soort, maar meestal kan je dit systeem ook zelf monteren.
Een basispakket van een draadloos alarmsysteem bestaat uit :
  • een basiscentrale met het bediendingspaneel, telefoonkiezer en uiteraard het alarm zelf
  • 2 of meer bewegingsdetectoren die het alarm doen afgaan bij beweging
  • 2 of meer magneetcontacten om te bevestigen aan ramen en/of deuren die melding geven als het raam of deur wordt geopend.
  • 2 of meer afstandsbedieningen om het paneel van op afstand aan of uit te schakelen
    In het aanbod van draadloze alarmsystemen kan je zo uitgebreid gaan als je zelf wilt met zelfs bediening vanaf je smartphone. De meeste onderdelen van draadloze alarmsystemen zijn apart verkrijgbaar om zo je hele huis of kantoor te voorzien van zenders voor dat onbetaalbare veilige gevoel.